• Vzdelávací seminár pre rodičov

    15.4.2024

    V kinosále školy sa konal v poradí už tretí vzdelávací seminár v tomto školskom roku. Témou boli základy a princípy nenásilnej komunikácie. Nenásilná a rešpektujúca komunikácia je súčasťou filozofie bezpečného vzdelávacieho prostredia CENADE. Každoročne v tejto oblasti vzdelávame pedagógov, tému nenásilnej komunikácie sme zaviedli aj do obsahu vzdelávania na prvom stupni základnej školy. Starších žiakov a študentov vedieme k tomu, aby prípadné konflikty riešili mediáciou v intenciách nenásilnej komunikácie - aby vnímali navzájom svoje pocity, potreby a učili sa byť v spojení so sebou samým aj s druhými. Teší nás, že sme mohli s princípmi nenásilnej komunikácie oboznámiť aj rodičov.  Seminár viedli M. Mátychová a J. Jurášková.

  • Návšteva Daniela Heviera - 1.stupeň a 5. ročník

    26.3.2024

    V kinosále našej školy sme privítali spisovateľa, textára a scenáristu Daniela Heviera. Žiakov prvého stupňa a piateho ročníka privítal piesňou za sprievodu syntetizátora. Následne nám porozprával o tom, ako vznikla jeho posledná kniha Chymeros. Deti dostali aj priestor na otázky a v závere nám ešte pán Hevier zarepoval pesničku o chlapcovi, ktorý sa zaľúbil do spolužiačky. Beseda bola ukončená autogramiádou, fotením a žiaci si mohli kúpiť aj niektoré z jeho kníh.

  • Divadelné predstavenie - 1. stupeň

    21.2.2024

    V stredu sme sa s deťmi prvého stupňa zúčastnili predstavenia Chronoškriatkovia v priestoroch Radošinského naivného divadla. Konečne sme prišli na to, kto nám špiní a kazí nové veci a aké to je, keď zastane Zub času.

  • Fašiangy - úvodné ročníky a 1.stupeň

    14.2.2024

    V stredu 14.2.2024 sa žiaci úvodných ročníkov a 1. stupňa zúčastnili v maskách fašiangového dňa. Počas doobedia deti získavali informácie o zvykoch a tradíciách tohto obdobia pomocou pripravených úloh. Taktiež sa venovali tvorivým dielňam. Tento deň sa zakončil spoločnou diskotékou.

  • Kurz korčuľovania - úvodné ročníky, 1.stupeň

    11.-15.12.2023

    Minulý týždeň sa pre žiakov úvodných ročníkov a 1.stupňa základnej školy organizoval kurz korčuľovania. Na kurz sa prihlásilo 74 detí. Deti chodili korčuľovať každý deň, na ľade boli hodinu a pravdaže sa rozdelili podľa výkonnostných skupín. Tréneri zo Športovkova zvládli aj slzičky, strach a na konci týždňa všetci korčuľovali bez akejkoľvek pomoci. Ďakujeme trénerom za ich profesionálny prístup, pani učiteľkám a vychovávateľkám za dohľad nad deťmi a rodičom za prejavenú dôveru. Tešíme sa na kurz korčuľovania opäť o rok. 

  • Mikuláš

    7.12.2023

    Aj napriek miernemu zdržaniu k nám do školy dnes prišiel Mikuláš s čertom a anjelom. Deťom rozdali sladké balíčky a niečo sa ušlo aj našim pani učiteľkám. Deti im odovzdali rôzne kresby, zaspievali a dokonca Mikuláš skúšal aj násobilku :-) Ďakujeme žiačkam nášho gymnázia Dominike, Danielke a Pati, že sa ujali tejto milej tradície a deťom od úvodných ročníkov až po maturantov dnes spríjemnili deň.

  • Dopravná výchova - úvodný a 1.ročník

    10.11.2023 a 13.11.2023

    V piatok a pondelok prišla do našej školy p. policajtka, ktorá má na starosti prevenciu v oblasti bezpečnosti cestnej premávky. Žiakov 1. ročníka a úvodných ročníkov poučila o bezpečnosti chodcov a cyklistov na ceste, o potrebe ochranných a reflexných prvkov. Počas stretnutia si deti vyskúšali ako to vyzerá keď sa pravidlá prechádzania cez cestu dodržiavajú a ako by to vyzeralo, keby sa nedodržiavali.

  • Dopravné ihrisko 3. ročník

    25.10.2023

    So žiakmi tretieho ročníka sme navštívili dopravné ihrisko pri škole v Karlovej Vsi v Bratislave. Deti mali možnosť poznávať dopravné značky a na vlastnej koži si skúsiť rôzne dopravné situácie priamo v teréne.

  • Carnuntum - 3. a 4. ročník

    11.10.2023

    S deťmi 3. a 4. ročníka sme navštívili múzeum rímskeho mestečka Carnuntum, ktoré sa nachádza v Rakúsku, neďaleko slovenských hraníc. Videli sme a prešli sme sa v mestskej štvrti Rimanov s nanovo vybudovanými antickými domami, amfiteátrami a Múzeom Museum Carnuntinum s odborným výkladom. Ocitli sme sa na neopakovateľnom výlete do časopriestoru Rimanov.

  • Bežecký deň CENADA - úvodné ročníky a 1.ročník

    21.9.2023

    Deti úvodného ročníka a prvého ročníka sa zúčastnili bežeckého dňa, plnili rôzne disciplíny pripravené našimi telocvikármi - rozcvička, beh na krátku aj dlhú vzdialenosť, hod medicinbalom, skok do diaľky z miesta, beh podľa vlastnej fantázie. 

  • Galéria Nedbalka - 3. ročník

    14.9.2023

    Triedy tretích ročníkov navštívili galériu slovenského výtvarného umenia Nedbalka. V rámci programu pre prvý stupeň základných škôl sa deti oboznámili s priestorom galérie, rôznymi výtvarnými slohmi a technikami. 

  • Bežecký deň CENADA - 2.-4. ročník

    13.9.2023

    Počas tohto dňa sa deti z druhého, tretieho a štvrtého ročníka zúčastnili športových aktivít v blízko školy. Vyskúšali si beh na 60 metrov, štafetu, skok z miesta či hod medicinbalom.

  • Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024

    Slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 prebehne v pondelok 4.9.2023 podľa rozpisu nižšie:

     

    8:30   5. ročník  - stretnutie v kinosále

     

    9:00   2.úvodný ročník a 1. ročník - stretnutie v kinosále

     

    9:00   2., 3., 4. ročník zraz pred školou s triednou pani učiteľkou, presun do tried

     

Kontakt

  • SZŠ CENADA
    Majerníkova 60
    841 05 Bratislava – Dlhé Diely
  • +421 907 539 416